Петя Неделчева се класира за осминафиналите на сингъл жени на международния турнир по бадминтон в турския град Истанбул с награден фонд 15 хиляди долара. Най-добрата българска състезателка, която е поставена под номер 1 в схемата, победи на старта квалификантката Аника Дьор (Германия) с 21:10, 21:10 за 26 минути. Следващата съперничка на Неделчева е Елисавета Жарка (Украйна).

На двойки жени Петя Неделчева и Виктория Цветанова се класират директно за втория кръг. Стефани Стоева премина квалификациите на сингъл след две победи, а в първия кръг на основната схема се наложи над Семре Фере (Турция) с 21:18, 21:17 за 30 минути. На осминафиналите Стоева ще играе с номер 7 в схемата Карин Шнаазе (Германия).

Ева Тонева отпадна в квалификациите при жените, а Стефани и Габриела Стоеви в първия кръг на основната схема на двойки жени ще играят с представителки на домакините по-късно днес. Пейо Бойчинова и Габриела Стоева отпаднаха в квалификациите на смесени двойки след победа и загуба.

В квалификациите при мъжете България имаше най-масово участие. Седем състезатели - Красимир Янков, Иван Русев, Венцислав Виделов, Гергин Недялков, Пейо Бойчинов, Благовест Кисьов и Златко Илчев участваха като само Красимир Янков се класира за основната схема. В първия кръг той ще играе с Мурат Сен (Турция). Илчев и Виделов отпаднаха в квалификациите на двойки мъже, а Бойчинов и Русев участва в основната схема и в първия кръг по-късно днес ще играят с представители на Турция.