Петя Неделчева ще бъде трета поставена в основната схема на Европейското първенство по бадминтон, което ще се проведе от 16 до 21 април в Карлскрона (Швеция). 282 бадминтонисти от 34 държави са подали заявление за участие на турнира, а жребият за него ще бъде обявен на 3 април.

Това е 22-ото Европейско индивидуално първенство. За трети път се провежда в Швеция, като Карлскрона бе домакин на спортното мероприятие и през 1972 година.

Втората ни ракета Линда Зечири също ще участва на Европейското първенство, където е седма поставена. Сред непоставените участници е и младата българска надежда Стефани Стоева.

При мъжете участие ще вземат Стилиян Макарски и Красимир Янков, които също са непоставени. При мъжките двойки представители на България са два дуета - Иван Русев/Пейо Бойчинов и Владимир Методиев/Иван Траков.

Габриела и Стефани Стоева ще ни представят в същата дисциплина при жените. В смесените двойки също ще бъдем представени от два дуета - Стилиян Макарски/Диана Димова и Благовест Кисьов/Димитрия Попстойкова.