Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Пламена Миткова се представи силно във финална в скока на дължина при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Рим (Италия) и постави нов личен рекорд от 6.80 метра при втория си опит.

Миткова започна много лошо и при първия си опит записа фаул, но веднага след това демонстрира страхотна воля, която не само я нареди сред първите три във временното класиране, но и успя да подобри личния си рекорд с приземяване на 6.80 метра.

За съжаление, в третия опит пак показа колебания и направи фаул, но след това показа, че може да се вдигне въпреки трудностите и при четвъртия си скок се приземи на 6.62 метра.

Петият и шестият опит също бяха неуспешни, правейки фаулове и в двата скока, но българската състезателка остави много добри впечатления с цялостното си представяне и показа, че тепърва ѝ предстоят големи победи.

Първа в дисциплината стана Малайка Михамбо (Германия). Олимпийската и световна шампионка записа резултат от 7.22 метра, което е най-добро постижение в света през сезона. Европейската титла е втора в кариерата на Михамбо.

Втора се класира Лариса Япичино. Представителката на домакините записа опит от 6.94 метра. На трето място се нареди Агате де Соуза. Португалката постигна резултат от 6.91 метра.