Федерацията по гимнастика на САЩ постигна споразумение с Олимпийския и Параолимпийския комитет на страната  относно компенсациите на пострадалите от страна на бившия лекар на националния отбор на САЩ по гимнастика Лари Насар, предава Associated Press.

Общата сума възлиза на 380 милиона долара, а първоначално исканата сума беше 425 милиона. Жертви на сексуално посегателство от страна на доктора са около 500 гимнастички.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Олимпийските шампионки по спортна гимнастика Симона Байлс, Ели Райсман, Маккийла Марони заявиха пред властите, че Националният комитет на САЩ дълго време е игнорирал обвиненията по адрес на Насар. По думите на гимнастичките, чиновниците дълго време не са опитвали да предотвратят престъпленията, които бившият доктор на националния отбор е извършил.

Насар призна, че е извършил действия от сексуален характер с 11 спортистки. През 2017 година бившият доктор беше осъден на 60 години затвор заради съхранение на детска порнография, а през януари 2018 година бяха добавени и 175 години за сексуално насилие спрямо гимнастички