Плевен е домакин на два шахматни турнира през декември - финален за "Купа Евроинс" и втори от веригата "Млад гросмайстор". Това съобщиха за БТА организаторите на спортните прояви. На 7-ми и 8-ми декември /събота и неделя/ в шахматния клуб на бул."Скобелев"-20 ще се състои третият за тази година турнир от веригата "Купа Евроинс". Според регламента в група "А" могат да се включат всички желаещи с български рейтинг под 2200, а в група "Б"ще се състезават начинаещи шахматисти. След приключване на турнира ще бъде определен носителят на "Купа Евроинс" за 2013 г. С най-големи шансове е Анатоли Атанасов, който води с актив от 39 точки.

Надпреварата ще започне в съботния ден от 13:00 ч., когато ще се изиграят първите три кръга. На 14-ти и 15-ти декември /събота и неделя/ в хотел "Балкан" ще се състои Втори турнир от веригата за ученици "Млад гросмайстор". В състезанието могат да се включат деца до 16 години от Плевен, Червен бряг, Враца и Велико Търново, които ще се състезават в три възрастови групи - до 8, до 12 и до 16 години.

Продължава приемането на заявки от желаещи състезатели - за първия турнир до 5-ти декември, а за втория - до 12 декември, на e-mail: [email protected], уточниха организаторите.