Победителите в анкетата на БЛИЦ за "Спортист на България до 18 години за 2018-а" Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха наградени и на организираната от Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор церемония "Нощта на шампионите", която се проведе тази вечер в столичен комплекс. Двойните олимпийски шампиони по акробатика от младежките игри в Буенос Айрес бяха обявени за "Млад спортист на България до 18 години". Връчен им беше чек на стойност 10 000 лева, а същата сума получи и треньорът им Гергана Денева. Тотото раздаде премии на обща стойност 215 000 лева на най-добрите ни спортисти за 2018 година. 

"Млад спортист на България до 18 години" станаха Мариела Костадинова и Панайот Димитров, след като Министерството на младежта и спорта подкрепи анкетата на БЛИЦ, в която своя избор направиха читателите на най-четената агенция плюс зрителите на Канал 3 и на редицата ни медийни партньори.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Пожелавам на Мариела Костадинова и Панайот Димитров да бъдат изключително уверени в себе си, да са горди, че са българи, да знаят, че както са шампиони сега, че ще бъдат шампиони и при мъжете и жените. Да защитават честта на България както досега, защото наистина толкова талантливо поколение не е имало отдавна. Благодаря на Информационна Агенция БЛИЦ за това, че организира подобна анкета, на всички медийни партньори, защото смятам, че на най-добрите ни млади състезатели трябва да им се отдаде заслуженото. Да получат стимул и да виждат, че обществото оценява техните усилия и е зад тях. Спортното министерство ще бъде винаги зад младите атлети, ще им помагаме. Имаме доста сериозни позитивни неща, които ще се случат с тях тази година - в бюджетно измерение и в личен план. Всички сме с вас и вярваме, че ще бъдете новите герои на България за близките олимпийски игри, които предстоят. Успешна година на всички", коментира преди дни спортният министър Красен Кралев по време на церемонията на БЛИЦ след края на анкетата "Спортист на България до 18 години за 2018-а". 

Нашата награда автоматично се превръща в ежегодна държавна награда, като главната ни цел е да поощряваме още повече родните таланти за успехи в бъдеще. 

От изключително значение е факта, че Министерството на младежта и спорта не само увеличава бюджетите на различните спортни федерации, а и че дава персонални възнаграждения на младите ни спортисти. Те са бъдещето и Информационна Агенция БЛИЦ приветства ММС в поредната благородна кауза. Всички заедно поощряваме младите спортисти на България! 

По време на церемонията "Нощта на шампионите" с водещи Деян Славчев - Део и шампионката ни в тройния скок Габриела Петрова бяха наградени още редица спортисти и легенди на българския спорт. 

Премии по 50 000 лева получиха най-добрите за миналата година Тайбе Юсеин, нейният треньор Петър Касабов и ансамбълът по художествена гимнастика, който беше №1 при отборите. Треньорът на гимнастичките Весела Димитрова получи чек за 10 000 лева.

Тенисистът Пьотър Несторов (най-добър при юношите до 16 години) и треньорът му Кристиян Илиев бяха премирани с по 5000 лева. Състезателката по борба Биляна Дудова също взе 10 000 лева като №1 при спортистите до 23 години. Толкова бе и премията на най-добрия при спортистите с увреждания Денислав Коджабашев и неговият наставник Асен Асенов.

По време на "Нощта на шампионите" министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи и най-високото отличие на ведомството "Венец на победителя" на големи имена в българския спорт за кръгли годишнини, сред които Илиана Раева, Гинка Загорчева, Норайр Нурикян, Янко Русев, Валентин Райчев, Димитър Златанов, покорителите на Еверест Николай Петков и Кирил Досков, както и доайенът на спортната фотография Бончук Андонов.


---------------------------

Снимки LAP.BG: