Награденият за Спортист №1 на България за 2009 година Детелин Далаклиев заяви, че е изключително щастлив от признанието, което идва след като той стана световен шампион по бокс в категория до 54 килограма на първенството в Милано.

"Сякаш за втори път ставам световен шампион. Не стига, че станах световен, а сега вече съм и най-добър спортист на България. Досега дори в десетката не бях попадал, а тази година съм изведнъж първи. Но мисля, че го заслужих", каза щастливият Далаклиев.

"Вече започнах да се изморявам от церемониите. Освен да изпадна в нокдаун пред тези фотоапарати, които напоследък постоянно са покрай мен", заяви с усмивка на лицето боксьорът, който добави, че през февруари трябва да стане татко.

"С жена ми още не сме направили сватбата, защото сега е бременна. Тя ми е бъдеща съпруга. Само бебето си знае кога ще се роди, терминът е през февруари. Ако е момче, няма да го направя на сила боксьор", продължи Далаклиев.

Той получи чисто нов "Шевролет". "С труд си я изкарах тази кола, ще си я карам с удоволствие", каза Далаклиев.

На въпрос къде ще потегли с нея, той отговори - "Как къде? Аз съм от Плевен. Не знаеш ли къде е? Родният ми град. Отивам там и ще се возя"

"Имам бая актове", изцепи се още Далаклиев, който се надява вече полицаите да го знаят кой е и да не му правят проблеми.

"Наградата ми е напълно заслужена, така мисля. Според това, което са направили другите спортисти, не искам да обидя никого, наредих се сред имената на Серафим Тодоров, най-големите боксьори на света... беше очаквано да стана Спортист №1 на България. Тръпката си е тръпка. Сякаш отново ме награждават за световен шампион", заяви още Далаклиев.

Ексцентричният боксьор бе попитан какво мисли за Димитър Бербатов, който остана едва девети в класацията. "Какво да кажа? Той си е футболист в един английски отбор. Аз съм допринесъл на България с медали, не с трансфери и с такива неща. Да си №1 на България е нещо голямо. Радостен съм. искам да пожелая на всички хора, които ме гледат и следят изявите ми, да са живи и здрави", завърши Далаклиев, добавяйки, че още очаква премията си за спечелването на световната титла. /БЛИЦ