ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Една от най-влиятелните треньорки в историята на художествената гимнастика Албина Дерюгина е починала на 92-годишна възраст, съобщи Олимпийският комитет на Украйна. Заедно със своята дъщеря Ирина са едни от най-успешните треньорски дуети в историята на спорта, като и двете имат много силно влияние в развитието на художествена гимнастика.

"Албина Дерюгина се присъединява към художествената гимнастика в зората на раждането на спорта и се счита за основател на дисциплината в Украйна. Тя е тренирала множество поколения гимнастички, които са печелили олимпийски, световни и европейски първенства. Днес нейната гимнастички са известни по целия свят, а основата, която тя постави, позволява да се отглеждат нови таланти в Украйна, запазвайки уникалния стил на украинската школа по художествена гимнастика", написаха от олимпийския комитет на Украйна.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с трогателен пост във връзка с новината за смъртта на Албина Дерюгина. 

"Починала е Албина Дерюгина - дългогодишен главен треньор на СССР и до 80 години главен треньор на Украйна! Велик треньор, постигнал всичко в спорта. Уникален педагог, до който се докоснах на 16-годишна възраст за няколко дни, имайки възможност да наблюдавам тренировките и. Респектираща жена и личност, която докрай отстояваше възгледите си за една силна, но красива художествена гимнастика. Жена, която имаше и ще има завинаги уважението на световната художествена гимнастика. Албина Дерюгина има много специално място в съзнанието и сърцето ми! Поклон, за всичко, което създаде и завеща на художествената гимнастика!", написа Раева в социалните мрежи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК