Олимпийският шампион по плуване Клит Келър получи обвинения от прокуратурата на САЩ заради участието си в щурма на Капитолия, информира „Ню Йорк Таймс“.

Според информацията на изданието, в обвинителните документи няма подробно описание на действията на 38-годишният Келър. Ясно е само, че полицейските сили са се опитали да го отстранят от ротондата на сградата.

Срещу бившия плувец са повдигнати обвинения за възпрепятстване на правоохранителните органи, умишлено проникване или присъствие в сграда с ограничен достъп без законово основание, а също и нарушаване на обществения ред на територията на Капитолия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На 6 януари, когато Конгресът на САЩ трябваше да утвърди резултатите от президентските избори в страната и официално да провъзгласи Джо Байдън за победител, поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в сградата. На кадрите от Капитолия се вижда човек с яке на националния отбор на САЩ, който беше разпознат като Клит Келър.

Той беше част от американския национален отбор по плуване на олимпийските в Сидни (2000), Атина (2004) и Пекин (2008). Два пъти печели златен медал в щафетата на 4х200 метра свободен стил (по един от Атина и Пекин). Освен това има едно сребърно и две бронзови отличия от олимпийски игри. Има по две световни титли от шампионатите в 50-метров и 25-метров басейн.