Мобилният оператор А1 ще стартира трети собствен спортен канал. Към семейството на „MAX Sport 1” и „MAX Sport 2” ще се присъедини и „MAX Sport 3”. За предстоящото пускане на трети канал на А1 БЛИЦ СПОРТ писа още на 23 юни, когато първи съобщихме, че мобилният оператор е купил правата за Шампионската лига заедно с „bTV”.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

MAX Sport 3 се очаква да стартира на 15 октомври. С прибавянето на новата програма броят на спортните канали в допълнителния пакет на А1 ще нарасне на четири. Освен своите „MAX Sport 1” и „MAX Sport 2”, мобилният оператор предоставя на абонатите си и британската телевизия „EDGEsport”, която предава екстремни спортове.

Спортната програма на каналите „MAX Sport” стана изключително наситена в определени часови пояси, след като през това лято А1 се сдоби с правата на Примера дивисион и Серия „А“. Заради това „MAX Sport 1” и „MAX Sport 2” намалиха излъчването на останалите първенства, чиито права държат. Още повече, че започват сезоните в баскетболните Евролига, Еврокъп и хокейната НХЛ.