В Министерството на младежта и спорта е постъпило официално писмо от Спортната федерация на глухите в България, в което се заявява, че СФГБ не подкрепя организирания в началото на седмицата протест на бивши глухи спортисти, които изразиха претенции за получаване на пожизнени пенсии. Някои дори искат по 5-6 хиляди лева месечно. БЛИЦ разкри за голямата измама, целяща да източи милиони от държавата.

В писмото, подписано от председателя на СФГБ Николай Николов, се казва, че федерацията многократно е уведомявала организаторите му, че „такъв вид действия са недопустими“. 

Спортната федерация на глухите в България държи всички казуси да бъдат разрешавани чрез диалог и по законов път, се казва още в писмото. 

Ръководителите на федерацията изразяват и благодарността си към Министерството на младежта и спорта за цялостното обезпечаване на подготовката и участието в предстоящите от 18 до 23 юли в Самсун (Турция) Летни Дефлимпикс.

Утре, 13 юли 2017 г., в 12:00 часа министър Красен Кралев ще се срещне с част от българските състезатели, които ще участват в състезанието в Турция.