Повече от 10 спортни клуба, които са наематели на обекти на "Национална спортна база" ЕАД на територията на Националния стадион "Васил Левски", бяха шокирани със странна заповед. Тя е издадена от изпълнителния директор на НСБ Пламен Манолов.

Заповедта, в която се посочва, че не се позволява функционирането на нито един спортен или фитнес клуб на територията на стадион "Васил Левски", е била спусната до наемателите на обектите и не е изнесена публично, разказаха те пред БЛИЦ, показвайки разпореждането на ръководството на НСБ.

Клубовете са разочаровани от действията на Манолов, който вместо да им влезе в положение, ги тикал към фалит. Някои от собствениците на фитнесите вече изнемогват заради липсата на приходи по време на пандемията, която наложи затварянето на залите им за два месеца.  

Стопанисващите обекти на "Национална спортна база" ЕАД на територията на стадион "Васил Левски" недоумяват и от още едно от изиксванията на Пламен Манолов - да плащат наемите за последните два месеца, в които залите не са функционирали, и то при положение, че министър Кралев беше издал заповед, с която ги освободи от наем.

Клубовете, помещаващи се на територията на стадион "Васил Левски", изложиха исканията си: Признаване от НСБ на заповедта на министър Красен Кралев за освобождаването от наеми за 2 месеца + 3-месеца гратисен период от 50% наем, за да се стабилизират финансово и да могат да задържат персонала си.