ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бразилската триатлонистка Луиза Баптиста е приета в болница в тежко състояние след инцидент на тренировка, съобщи Globo Esporte.

Атлетката карала велосипед на 23 декември в град Сан Карлос, когато отзад я връхлетял мотоциклет. Баптиста получила множество наранявания, включително увреждане на десния бял дроб, фрактури на ребрата, ключицата, бедрената кост и пищяла. На 24 декември тя дойде в съзнание след спешна операция, но все още е в тежко състояние.

"Пациентката остава хоспитализирана в интензивно отделение в тежко състояние. Кървенето е овладяно и не се налагат допълнителни хирургични процедури, но поради тежестта на случая остава седирана и на апаратна вентилация", съобщиха от болницата.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Съжалявам за инцидента с участието на триатлонистката Луиза Баптиста тази събота по време на тренировка с велосипед. Надявам се, че властите ще разследват случилото се и ако се потвърди неспазването на законите, отговорните ще бъдат наказани. Пожелавам на Luísa пълно възстановяване", написа министърът на спорта в страната Андре Фуфука.

29-годишната спортистка е двукратна шампионка в Панамериканските игри през 2019 година в смесената щафета и индивидуалните дисциплини. Тя участва и на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!