Президентът на международната федерация по борба (ФИЛА) Рафаел Мартинети (Швецария) ще открие ремонтираната втора зала в комплекс "Диана". На церемонията в петък от 14 часа ще присъства висшия ешалон на българския спорт - министър Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, изпълнителният директор на тотото Дамян Дамянов, рекорът на НСА проф. Лъчезар Димитров, както и много изявени наши шампиони и медалисти от големи първенства.

Сред гостите ще са още вицепрезидентът на ФИЛА Марио Салетник (САЩ), генералният секретар на ФИЛА Мишел Дюсон (Франция), както и Цено Ценов - президент на европейската централа по борба (СЕЛА) и Ким Ик Джонг (Северна Корея) - член на бюрото на ФИЛА.

Мартинети пристига у нас утре в 12:20 часа, информираха още от родната федерация по борба. В петък ще има среща със Свилен Нейков в 11 часа в спортното министерство. Шефовете на световната федерация са в България по повод първия международен съдийски семинар в страната ни - от 5 до 7 февруари.

У нас пристигат 11 от най-добрите инструктори в света - Кари Тойвола (Финландия), Гржегорж Брюдзински (Полша), Витали Тулупов (Русия), Мариане Нобс (Швейцария), Камел Боазис (Тунис), Ендер Буюкерсен (Турция), Рик Тучи (САЩ), Константин Михайлов (Узбекистан). Лекция ще изнесе и най-добрият наш рефер - инструкторът на ФИЛА Янчо Костадинов, който на олимпиадата в Пекин получи специалния приз "Златна свирка". На семинара ще присъстват и близо 80 международни рефери. /БЛИЦ