Българският ездач Андриан Тодоров с кон Питипляч стана първи на турнира за Трофея на УниКредит Булбанк, което се проведе днес в курорта Албена. Състезанието е част от CSIO** W Световна купа по прескачане на препятствия на Международната федерация по конен спорт (FEI). 

В надпреварата участваха ездачи от България, Турция, Унгария и др. Второ и трето място заеха съответно турските ездачи Хулкъ Карагюле с кон Вите ван де Хеле и Сера Онкал с кон Скай Уолкър. Любопитно за дисциплината прескачане на препятствия е, че мъже и жени се състезават на равни начала.

В първата десетка единствената дама бе българка - Александра Арабаджиева с кон Контендер. Александра е приятелка на вратаря на националния отбор Николай Михайлов и сестра на пилота Владо Арабаджиев.  

Световната купа по прескачане на препятствия е най-престижното състезание, организирано ежегодно от Международната федерация по конен спорт. Серия от турнири, които се организират в различни държави кулминират във финала, който тази година ще се проведе в Лас Вегас. Състезанието у нас е под патронажа на Българската индустриално-търговска камара./БЛИЦ