Тайна и изключително изискана сватба подготвяли за Калоян Махлянов-Котоошу в резиденцията в Евксиноград. Българският исполин на японското сумо трябваше да пристигне у нас заедно със съпругата си Асако и да открие европейското първенство във Варна днес. Махлянов обаче се контузи и остана в Япония да се лекува.

Сумистът от великотърновското село Джулюница се ожени на 14 февруари в Страната на изгряващото слънце, но се предвиждаше да има церемония и в България. За тържеството бе поканена и нашумялата в последно време сръбска певица Даниела Вранич. За комфорта на сватбарите била организирана сериозна охрана, а специален гост трябваше да е президентът Георги Първанов.

Слуховете носят, че очакваните гости били подготвили изключително скъпи подаръци. Все още не е ясно за кога ще бъде отложена церемонията.

Същевременно, организаторите на европейското бяха принудени да поръчат още 1 тон ориз и 800 кг телешко месо за състезателите, пише вестник "Труд". За шампионата пристигнаха 350 сумисти от 26 държави. Днес от 18 ч е откриването в Двореца на културата и спорта, очакват се президентът Първанов и премиерът Бойко Борисов./БЛИЦ