Съдбата продължава да бъде безмилостна към един от най-големите таланти в българския спорт. Става въпрос за родената на 10 май 1993 година състезателка по вдигане на тежести Боянка Костова - олимпийска шампионка за младежи (2010 година), европейска шампионка за жени, но за Азербайджан и пета от Олимпиадата в Лондон отново за Азербайджан (2012 година).

БЛИЦ разбра, че от няколко дни Боянка Костова отново е при азерите. Тя беше принудена да се върне в каспийската страна, за да може да преживява, тъй като в България никой от федерацията по вдигане на тежести не прояви грам интерес към нея. А бяха взети пари, когато Боянка бе продадена на азерите.

"Напишете всичко, за да се знае какво се случва. Ето казвам ви, Азербайджан даде 400 хиляди лева за Боянка през 2011 година и има договор до 2016-а. После знаете какво се случи със Златан Ванев и отношението му към нея и годеникът й Иван Стоицов. Златан направи някои номерца, с които принуди двамата да се върнат в България (б.р. - самият Златан Ванев настоява Стоицов да бъде освободен, защото не му е нужен в отбора в Азербайджан). Те опитаха да изкарват пари, отивайки на гурбет в Чехия, после се прибраха и Боянка стана барманка. Така обаче не се живее. А тя е огромен талант, за който българската федерация не направи нищо. Казах на президента Неделчо Колев да преведе част от получените 400 хиляди лева на клуба в Асеновград, за да може да я поддържаме, и тя да си остане в България и да чакаме да изтече договора с Азербайджан. На него обаче му е все тая. Казвам ви и мога да се закълна, нито лев от трансферната сума не е видяла нито Боянка Костова, нито клубът й. Даже парите са преведени по лична сметка на Неделчо?! Сега му искаме сметка къде са парите", каза пред БЛИЦ дългогодишният треньор на Боянка - Лъчезар Кишкилов.

000000000000000003.jpg

След като Боянка Костова и Иван Стоицов повече от една година се лутаха и търсеха начини да изкарват прехраната си взеха решение тя да се върне в Азербайджан. Неприятните моменти обаче никак не са малко. Състезателката замина и към момента е в Баку без любимия си Иван Стоицов, както и без треньора си Лъчезар Кишкилов. Т.е. остава под ръководството на Златан Ванев, заради когото тя, Стоицов и Кишкилов бяха принудени да се върнат в България. Боянка е в трудно положение, сломена е и се опасява да не понася отново удари под кръста от Ванев, който коли и беси в щангите на азерите. Треньорът все още има неразчистени сметки с годеника на Костова - Иван Стоицов, от което идват опасенията на 20-годишната състезателка. "Да, трудно й е, но е професионалист и трябва да загърби личните отношения. Опитвам да я мотивирам, да я подкрепям с разговори по скайп, сигурен съм, че ще се справи. Ако аз или Иван бяхме там, нямахме да позволим нещо да й се случи, но това е положението", каза треньорът й Лъчезар Кишкилов, който допълни: "Азерите нямат никаква вина за скандалите между нас, българите. Хората са си платили за състезател и искат да им носи успехи. Това е. Но отидохме при съвсем други условия, друго се бяхме разбрали със Златан Ванев, който заради алчността си мина през всички нас."