Президентът на Русия Владимир Путин ще направи нови промени по върховете на важните организации в страната. Този път това ще стане в най-важната спортна централа – Олимпийския комитет на Русия, като президентът Станислав Поздняков подаде оставка.

72-годишният политик обяви, че дава подкрепата си за кандидатурата на министъра на спорта Михаил Дегтярьов за шеф на ОКР.

В същото време Путин възложи на Дегтярьов важно поръчение. Министър на спорта трябва да разработи организацията за възобновяването на спортните паради на Червения площад. Първото такова събитие трябва да се проведе през 2025 г.

Спортните паради на Червения площад за последно са провеждани във времената на Съветския съюз. За последно подобно събитие на едно от емблематичните места на Москва е проведено през 1945 г., като след това е преместено на стадион „Динамо“, а впоследствие дори прекъсва. През 2024 г. парадът беше в комплекса, където е прави ежегодно се провежда Изложение на достиженията на руската икономика.

Предложението за възобновяването на спортните паради на Червения площад беше направено от председателя на движението „Здраво отечество“ Екатерина Лешчинская по време на спортния форум, проведен в петък в град Уфа.