ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Владимир Путин е наградил президента на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер с орден и почетна грамота, а освен това изказа и лична благодарност към 74-годишната бивша съпруга на известния богаташ Алишер Усманов.

Както е известно, преди два дни Ирина Винер получи забрана от Световната федерация по гимнастика да присъства на състезания за период от две години. Наказанието ще влезе в сила, когато международните санкции срещу руските спортисти бъдат свалени.

Руската федерация по художествена гимнастика излезе с официално съобщение, че ще се възползва от правото си да обжалва наказанието на своя президент и ще стори това в обявения срок от 21 дни.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Санкцията срещу Ирина Винер беше наложена заради нейното поведение на олимпийските игри в Токио, когато тя направи остри изказвания след успехите на израелката Линой Ашрам в индивидуалното състезание и на България при ансамблите. Оттогава популярната рускиня винаги се е изказвала срещу българските златни момичета, които успяха да нарушат руската хегемония на олимпиадите.

„Във връзка с наложеното ми наказание искам да благодаря на всички, които изразиха своята подкрепа към мен. Сред тях бяха вицепремиерът Дмитрий Чернишенко и легендарната треньорка по художествена гимнастика Татяна Тарасова. Коментарът ми е само един: продължаваме на работим, предстоят още много състезания“, заяви Винер.

От друга страна треньорът на националния отбор на Русия по художествена гимнастика Валентина Родионенко заяви, че наказанието на Ирина Винер не е неочаквано.

„Наложената санкция според мен е напълно законна. Това не е еднолично взето решение и не е моментна прищявка. Все някога това щеше да се случи. В спорта има има един канон – трябва да умееш да губиш. Когато човек не иска да се признае за победен, почва да търси странични причини. Това не ни прави чест“, заяви Родионенко.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК