Ралица Милева изигра почти перфектно съчетание на греда и с 8-ма оценка намери място във финала на уреда на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Постижението на дългогодишната ни национална състезателка е с много висока стойност, тъй като Ралица беше принудена да намали степента на трудност поради различни физически проблеми, които я тормозят в последните седмици.
 
„Много силно желаех този резултат и съм щастлива, че успях да го постигна. Коства ми страшно много болка. Имам травми в гърба и в глезена. Вчера по време на прескока нараних и двата си глезена и днес реших да заложа на по-сигурно изпълнение на греда. Утре ще рискувам повече, но все пак няма да е толкова, колкото бях планирала предварително. Просто травмите не ми позволяват. Надявам да се си изиграя съчетанието без грешка и ще видим какъв ще е крайният резултат“, сподели Ралица.
 
Симона Якетова също участва на греда, но леки неточности я оставиха на 16-то място. С първи резултат за финала се класира швейцарката Илария Кеслин – 13.850, следвана от Ти Ха Тан Пан (Виетнам) – 13.750 и Ун Хуанг Ким (Северна Корея) – 13.700. Състезанието за разпределението на медалите започва утре в 17:50 часа.
 
Освен на греда Илария Кеслин беше най-добра и на земна гимнастика. Швейцарката получи оценка от 13.700 за изпълнението си, докато Тутя Йълмаз (Турция) и Ти Ха Тан Пан останаха с 13.250. Албена Златкова и Моника Романова заеха съответно 17-ти и 19-то място.