До невероятна трагедия можеше да се стигне на мач в Чехия. По време на срещата от регионалната лига на хокейното първенство в Ланшкроун. Вратарят на единия отбор колабира на леда, а няколко човека от публиката се оплакаха от задушаване. Всички зрители и двата отбора са евакуирани от пързалката.

Веднага са били извикани линейки и пожарни коли, тъй като е имало съмнения за изтичане на газ. Направени са замервания в залата и е установено, че във въздуха има 60 ppm (частици на милион) въглероден оксид. По-страшно е било положението в коридорите на съоръжението, където са измерени между 80 и 130 ppm. Специалисти твърдят, че концентрация на въгледорен оксид във въздуха в стойности между 150 и 220 ppm може да бъде животозастрашаваща.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На пострадалите е оказана медицинска помощ. След това са се прибрали по домовете си. Пожарникарите са направили проветряване на залата. Това е продължило, докато уредите не са показали, че стойностите на въглероден оксид са 0 ppm.

Случаят с изтичане на въглероден оксид в зимните пързалки не е новост. Само за последните две години в Чехия това става за трети път. В началото на 2018 година 100 души бяха евакуирани по време на хокеен мач в Храдец Кралове, а през декември 2016 година 250 души получиха лекарска помощ заради подобен инцидент в Прага.