Александра Фейгин записа името си със златни букви в историята на българското фигурно пързаляне с още първото си голямо състезание при жените, пише beautyinsport.com. Големия талант на родните кънки се класира на 11-о място на Европейското първенство в Минск (Беларус), което е най-силния резултат за България при жените в историята.

16-годишната българска фигуристка записа общ резултат от 164,20 точки (9-а на кратка програма и 11-а на волна) като в петък получи 105,40 точки за изпълнението си на „Лешникотрошачката“. Ако беше успяла да се класира в Топ 10, следващата година щяхме да имаме правото да изпратим две жени на Европейското.

София Самодурова стана европейски шампион в дебюта си. 16-годишната рускиня получи общ сбор от 213,84 точки. Олимпийската шампионка Алина Загитова не успя да защити титлата си, след като водеше в кратката програма. Две падания на „Кармен“ във волната програма я ставиха със 198,34 точки. Трета остана Вивека Линдфорс със 194,40. Това е първи медал за Финландия от 2012 година, когато Кира Корпи взе среброто.