С майсторски риболов и много положителни емоции завърши турнирът за Купата на БФРС (Българска федерация по риболовни спортове). Гребният канал в град Пловдив беше домакин на събитието, а състезателите бяха повече 100 от над 50 различни отбора. Тимовете бяха съставени от по 2-ма риболовци. Всички участници в турнира бяха обединени от една благородна кауза. Без никакви колебания всички риболовци решиха единодушно да дарят индивидуалната си такса за участие и допълнително лични средства за лечението на 9-годишния Алекс от Горна Оряховица. Момчето пострада при инцидент на детска площадка и се нуждае от лечение в чужбина, за да може да запази своето зрение.

Въпреки неспиращия дъжд и тежките метеорологични условия майсторите на плувката дадоха най-доброто от себе си и показаха риболов на много високо ниво. Победители станаха Валентин Тотев и Калин Митранов само с 13 получени наказателни точки и 9.746 кг. уловена риба. Втората позиция завоюва двойката Димитър Димитров и Аднан Дормуш с 18 наказателни точки и 14.977 кг уловена риба, а трети се нареди тандемът Мариан Маринов и Митко Апостолов отново с 18 наказателни точки, но само с 11.710 кг. улов. Всички участници останаха много доволни от организацията на турнира и специално искаха да благодарят на Българската федерация по риболовни спортове.

„Щастлив съм, всички участници също останаха доволни от турнира. Надявам се да продължаваме все така и да вървим само напред, защото риболовът е изключително масов спорт и страната ни може да постига големи успехи“, заяви председателят на БФРС Георги Михайлов. В секция „Плувка“ това беше последното състезание за сезона. Новият сезон ще бъде открит през месец май 2015 година.