За по-малко от две години българският многократен републикански шампион по динамична (практическа) стрелба Росен Христов успя да оглави ранг листата на USPSA в категорията MASTER. Той стана и първият българин с най-високото звание в този спорт - GRAND MASTER по динамична стрелба в САЩ.

"Това беше и целта на моето отиване в Америка - да премеря сили с най-добрите и да се докажа в меката на динамичната стрелба. Изключително благодарен съм на своя треньор и наставник - легендата Рон Айвъри, с когото през юли ще водим курс на Тренировъчен комплекс 360 в Пловдив", издаде Росен Христов.

“Търпение и постоянство” е формулата за успеха на най-добрия наш стрелец и инструктор по динамична стрелба. Само преди месец Росен Христов беше трети в клас MASTER и се нареди в топ 10 на най-добрите “съвременни каубои” на Америка, като успя да пребори конкуренцията на над 700 стрелци в Междущатското първенство по динамична стрелба

Следващото предизвикателство пред упорития българин е Световното първенство по динамична стрелба във Франция през август тази година. В момента той се готви за състезанието в Tactical performance center - една от елитните стрелкови академии в САЩ и не пропусна да благодари на Кен Нелсън за отличните условия.