ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Русия планира ответен удар на ограничителните мерки, поставените пред спортистите от страната за допускане до международни състезания. Спортният министър на страната Олет Матицин съобщи, че е информирал президента Владимир Путин, че неговото учреждение подготвя организирането на Световни игри на дружбата, които да се проведат след края на Олимпиадата в Париж през 2024 г.

„Предлагаме да увеличим практиката да организираме международни състезания с отворен формат и покани до нашите партньорски държави. Ще спазим препоръката на президента Путин и ще продължим подготовката за домакинство на Световни игри на дружбата през есента на 2024 г. Плановете ни са тези състезания да се превърнат в редовни събития в следващите години“, заяви Матицин.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Организирането на подобни световни състезания не е новост за официалната власт в Кремъл. През 1984 г. Съветският съюз и повечето негови съюзници от социалистическия блок (включително България) бойкотират олимпийските игри в Лос Анджелис и организират собствени международни спортни игри „Дружба-84“.

Състезанията в тези алтернативни олимпийски игри се състоят на територията на девет различни държави. Във Варна се провеждат състезанията по волейбол и вдигане на тежести, а в София са тези по свободна борба и спортна гимнастика. В крайното подреждане по медали България заема трето място с 21 златни, 25 сребърни и 29 бронзови отличия (общо 75). На първо място е СССР с общо 282, а на втора позиция завършва ГДР с общо 138.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК