Русия единствена остана с пълен актив - четири победи в четири мача на Световното първенство по хандбал за жени, след като четирикратните световни шампионки надделяха над Казахстан с 42:19 (24:9). Анна Вяхерева, Анна Сен и Екатерина Илина вкараха по 7 гола за рускините, които преди това победиха и основните си претендентки в група "D" Норвегия и Испания. Отборът на Казахстан все още няма точки.

Защитаващият титлата си отбор на Бразилия се наложи над Аржентина в група С с 23:19 и заедно с Франция водят в класирането с по 3 победи и едно равенство. Французойките отнесоха Конго с 29:16. Диониси Фачинельо вкара 7 гола за Бразилия.

Отборът на Германия предсрочно си осигури участие на осминафиналите след победа над Република Корея с 40:28. Германките имат баланс 2/2, но успехът над пряк съперник за топ 4 ще се окаже решаващ в амбициите им да преминат в следващата фаза. Франциска Мюлер и Ксения Смитс бяха топреализаторки за отбора на треньoра Якоб Вестергард, които дори отстъпваха на почивката с 14:15.