ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Русия обвини Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и неонацизъм. Реакцията е в отговор на новите ограничения за руските атлети, които ще участват на олимпийските игри в Париж това лято.

МОК обвини Русия, че политизира спорта с планираните от Москва Игри на приятелството. Форумът е замислен като конкурентно събитие на олимпиадата. Във вторник стана ясно, че руснаците и беларусите няма да бъдат допуснати да дефилират на церемонията по откриването на 26 юли.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Тези решения показват до каква степен се е отдалечил МОК от принципите, към които декларира, че се придържа, и как потъва в расизъм и неонацизъм", обяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Кремъл обвини комитета в опит за сплашване на спортистите, които искат да вземат участие в Игрите на приятелството. Високопоставен представител на МОК заяви, че не изключва възможността тези спортисти да бъдат санкционирани. "Това е сплашване на спортисти и напълно подкопава авторитета на МОК", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.