Националната шампионка по сноуборд и голяма любимка на българския народ Александра Жекова застава зад каузата на "Race for the Cure" – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на жените с рак на гърдата. Бягането ще се проведе на 29 септември от 10:00 часа в Южния парк в София.

"Race for the Cure" е събитие за цялото семейство. Един ден, в които празнуваме живота. Ден, в който изразяваме нашата подкрепа към хората с рак на гърдата, техните семейства, близки и приятели. Можете да се включите и да изразите вашата подкрепа в двете състезания - 5 км крос и 2 км ходене", обявиха организаторите. 

„Нека вярата бъде по-силна от страха! Нека подкрепим тези, които имат нужда от нас в битката с рака на гърдата! Нека им вдъхнем кураж! Нека бъдем заедно, като споделим тази прекрасна инициатива! Да бъдеш съпричастен е сила!“, призова Жекова, цитирана от Нова телевизия.

Повелителката на екстремните спортове се присъединява към плеяда от популярни лица, които подкрепят "Race for the Cure". В първото българско издание с готовност и голямо сърце се включват актрисата Диана Димитрова, ултрамаратонецът Краси Георгиев, поп легендата Нели Рангелова, жената от джаз кръвна група Есил Дюран, и певицата с отличен по йога Светла Иванова. Сред желаещите да празнуват живота с 5 км бягане и 2 км ходене са проповедниците на добрия вкус в съвременния бг рок Свилен Ноев от „Остава“, както и Ерсин Мустафов и Ташо Колев от Jeremy?. На сцената до стартовата линия в Южния парк ще видим победителят в „Като две капки вода“ Стефан Илчев и Нели Петкова. 

„Включвам се в кампанията, вдъхновена от историите на много прекрасни и смели жени. Вярвам, че добрата информираност и съпричастността са ключа към личното ни здраве и израстване като общество“, споделя бившата вокалистка на „Ку-ку бенд“. Организатор на "Race for the Cure-България" е CancerCare.bg – създадена от лекари платформа в подкрепа на онкоболните, част от семейството на Think Pink Europe.

“Race for the Cure – Бягам за теб!“ обединява жените с най-често срещания за тях вид рак - този на гърдата, с техните семейства, приятели и съмишленици във волята им за живот. Целта на събитието е да насочи вниманието към профилактичните прегледи като начин да се предпазим. Колкото по-рано е открито заболяването, толкова по-лесно лечимо е то. В България всяка година над 4000 жени са диагностицирани с рак на гърдата и съпричастността към тях е изключително важна. Събраните средства от таксата за участие в „Race for the Cure-Бягам за теб!“ ще бъдат вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас“, споделя д-р Полина Лъжанска, председател на CancerCare.bg.

Подробности и регистрацията за участие в "Race for the Cure" - ТУК!