ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Със свое Решение 3443/20.03.2024 Върховният административен съд потвърди законосъобразността на издадения спортен лиценз на Българска федерация по шахмат 2022. Оглавяваната от доц. д-р Венета Петкова БФШ 2022 разпространи писмо до медиите: 

"Със същото решение върховните съдии отхвърлят жалбите на Сдружение „Българска федерация по шахмат“, Сдружение „Българска федерация по шахмат 1928“ и “Българска федерация по шах” като неоснователни.

Спекулациите около лиценза на федерацията служеха като основа за негативна кампания, която възпрепятстваше нормалната дейност, сключването на договори с Министерството на младежта и спорта, както и със спонсори. Настоящото решение дава спокойствие в работата на БФШ 2022 за развитие на спорта ни, а също така е реален шанс обединителните процеси в шахмата да продължат.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Клубовете, които са редовни членове на лицензираната федерация, могат да планират дългосрочно дейността си – техните права са защитени. Заслужава да се отбележи, че това е и възможност шахматните хора да спрат да се влияят от външни лица, които се прехранват от скандали, разделение и обжалвания. Спекулациите не могат да бъдат начин на общуване, и е време токсичните лица да напуснат шахматната общност.

Трябва да се приеме от всички, че лицензирана е Българска федерация по шахмат 2022, и това да е основа за надграждане на успехите в този спорт. Този позитивен знак идва в навечерието на разговорите между контактните групи на БФШ 2022 и БСФШ. Надяваме се те да бъдат градивни, в интерес на шахматистите и клубовете – интерес, за който винаги сме работили. Обединение в рамките на лицензираната федерация е единственият верен път за реален прогрес на родния шахмат!".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!