ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрата френска фехтовачка Изаора Тибюс се оправда със секс след допинг скандал месеци преди олимпиадата в Париж, а лекар потвърди хипотезата. Сребърната медалистка от Токио 2020 е дала положителна проба за забраненото вещество остарин на 14 януари и от 8 февруари е временно дисквалифицирана.

В надпревара с времето предвид предстоящите от 26 юли до 11 август игри Изаора отказа отварянето на „Б“-пробата и побърза да подготви своята защита. 32-годишната фехтовачка, която е родом от отвъдморския департамент Гваделупа, отрече всякаква вина и оправда положителния резултат с „размяна на телесни течности“ със своя годеник Рейс Имбодън (30). Той сложи край на кариерата си в рапирата миналия сезон, след като беше част от тимовете на САЩ, донесли бронзови медали от Рио 2016 и Токио 2020, както и световна титла в Будапеща 2019. С Тибюс те се запознаха именно по време на парти в Рио, а след Токио се сгодиха в хотел „Льо Пигал“ в Париж. Тогава Рейс, който прави и успешна кариера на модел, записа предложението си на плоча и го пусна на грамофон за своето момиче. Вълшебният миг завърши с пръстен със сапфир и шест диаманта.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Спортният лекар Жан-Пиер дьо Монденар заяви, че хипотезата за попадането на остарина в организма на Изаора чрез секс е достоверна. Тя може да бъде доказана, ако антидопинговите власти изследват косми на Тибюс и Имбодън.

„Това е единствената експертиза, която може да докаже нейната невинност. Предимството на тестовете за коса е, че ви позволяват да се върнете назад във времето. Следователно можем да разберем дали заразяването е случайно и дали спортистът приема препарата редовно. Ако количеството, открито в пробата от косата, е ниско, тогава анализът на косата на нейния партньор ще трябва да разкрие по-голяма доза. Остаринът помага за натрупване на мускулна маса“, сподели лекарят за случая.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!