Отборът на Кофидис постигна първата си победа в етап от колоездачната обиколка на Франция - "Тур дьо Франс", за последните 15 години. Това стана факт благодарение на французина Виктор Лафе, който сензационно финишира първи във втория етап от състезанието, който бе с дължина от 208,9 километра между испанските градове Витория-Гастеис и Сан Себастиан.

Във втория от трите дни, в който Обиколката се провежда в Страната на баските в Северна Испания, Лафе стигна до успеха с индивидуална атака в последния километър. В напълно равния финален участък той атакува около 800 метра преди финала и бързо натрупа преднина от около 70 метра, тъй като никой от останалите в челото не предприе действие, с което да го атакува. Чак в последните 250 метра групата, в която бяха водещите спринтьори и претендентите за генералното класиране, реши да подгони Лафе, но финалът се оказа достатъчно близо за французина. Той завърши с време от 4 часа, 46 минути и 39 секунди. Второто място с равно време бе за белгиеца Ваут ван Аерт, който бе определян като основния фаворит за победата. Състезателят на Йъмбо-Висма обаче не получи никаква помощ от тримата свои съотборници, които бяха в челната група, и логично бе бесен след преминаването на финалната линия. 

Трети, отново с равно време с това на Лафе, финишира двукратният победител в Обиколката Тадей Погачар. Словенският колоездач от тима на Обединените арабски емирства добави за втори пореден ден бонус от четири секунди към времето си заради третата си позиция, а освен това взе и още осем секунди бонус, тъй като премина пръв през последната височина за деня Жаискибел.

Начело в генералното класиране след втория етап от Тура остава победителят от вчерашния ден Адам Йейтс. Британецът, който кара за тима на ОАЕ, има шест секунди преднина пред съотборника си Погачар, който е втори. С равно време с това на Погачар трети е братът-близнак на Адам Йейтс - Саймън, който се състезава за Джайко.

Победителят от днешния етап Лафе е четвърти на 12 секунди от Адам Йейтс. Ван Аерт е пети на 16 секунди, а шампионът от миналата година Йонас Вингегор (Дания/Йъмбо-Висма) е шести на секунда зад Ван Аерт.

В класирането при спринтьорите води Лафе, който облича "зеленото трико" с 65 точки, с 23 повече от Погачар. При катерачите лидер и носител на "бялата фланелка на червени точки" е американецът Нелсън Паулес (ЕФ Едюкейшън-ИйзиПоуст) с 11 точки. Втори със 7 отново е Погачар.

В понеделник е третият етап от Обиколката на Франция, който ще бъде последният със старт на територията на Испания. Той е с дължина от 193,5 метра от Аморебиета-Ечано до Байон.