Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев сериозно застраши позициите на братята Кличко. Кобрата вече е №4 в света след спечелената европейска титла в събота вечерта. Българинът нокаутира украинеца Александър Димитренко в 11-ия рунд и грабна втори пояс за последната половин година. Успехът го изкачи с 6 места в световната класация на специализирания сайт boxrec. Роденият на 4 май 1981 година Пулев задмина големи имена в бокса - Томаш Адамек (Полша), Роберт Хелениус (Финландия), Тайсън Фюри (Англия) и следващия съперник на Владимир Кличко – Тони Томпсън (САЩ).

Пред българина са само трима боксьори. Това са Владимир Кличко, Витали Кличко и Александър Поветкин. При завръщането си вчера в София Пулев отново коментира темата за евентуален двубой срещу един от братята Кличко. “Владимир е малко по-нисък от Димитренко, с когото се бих, така че ще ми бъде добър като дистанция”, заяви Кобрата. В средата на месеца трябва да бъдат обновени световните ранглисти на трите най-престижни боксови организации.

Очаква се Кобрата да направи сериозен скок, като има шанс дори да стане №1 в класацията на Световния боксов съвет. Тази позиция в момента се заема от Димитренко. Кубрат Пулев е единственият боксьор сред първите 25-има в световната ранглиста, който е с най-малък стаж на професионалния ринг. Българинът се боксира от 2009 година. За сравнение братята Кличко са професионалисти от 1996-а, а третият в класацията – Поветкин, от 2005-а./БЛИЦ