Мъжката щафета на България остана на 15-а позиция на 4x7,5 км в шестия кръг от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков завъртяха една наказателна обиколки и използваха седем резервни патрона.

Победител в отборното състезание е тимът на Русия, а почетната стълбичка се качиха още домакините от Германия и биатлонистите на Беларус.

По-рано през деня се проведоха и спринтовите надпревари от младежката купа на IBU. Константин Василев записа най-добрия български резултат в състезанието на 10км. Биатлонистът от Ловеч сбърка само веднъж и зае 16-та позиция. На 37-мо място с три наказания финишира Васил Зашев. Красимир Антанасов сбърка два пъти и е 78-ми, Зафер Велие е 84-ти с един пропуск, а Цветан Данаджиев зае 88-мо място с две наказателни обиколки.

Валентина Димитрова сбърка по един път при двете си посещения на стрелбището и се класира на 25-то място в състезанието на 7.5км. при девойките. Стефани Йолова е 50-та с четири грешки, Вяра Чолакова 57-ма с един пропуск, а Лора Радковска зае 72-ро място също с четири наказателни обиколки.