Балканската федерация по самбо с финансирането от Асоциацията на българските самбисти (АБС) организира и провежда за първи път в България - Открит Балкански турнир по самбо за кадети и кадетки .

Шампионатът започна на 9 юли ( събота) от 10:00 часа в спортна зала „София“. В него ще вземат участие над 200 самбисти от 7 страни: Северна Македония, Турция, Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова и над 12 български клуба.

Балканският турнир е единственото силно състезание за посочената възрастова група, тъй като за България не е планирано друго състезание в календара на федерацията до края на годината, освен републиканското, което е чак в края на ноември.

Финансирането на турнира е изцяло от АБС и любезното спонсорство на „Дамасцена“ ЕООД.

Асоциацията на Българските самбисти е създадена само преди две години от български световни и европейски шампиони по самбо с цел подпомагане и развитие на любимия спорт.

Балканската федерация по самбо и АБС канят на предстоящия турнир всички свои членове, приятели и любители на спорта самбо, както и цялата общественост, която иска да се наслади на атрактивното състезание. Покана да присъства като официален гост е дадена лично на министъра на младежта и спорта Радостин Василев. Входът за зрители в спортна зала „ София“ през целия съботен ден е свободен.