Отборът на България на Европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара (Испания) е на временното второ място, след като своите съчетания представиха девойките ни в състав Татяна Воложанина (обръч и топка), Елизабет Йовчева (топка) и Анна Келман (обръч), съобщава beautyinsport.com.

Първа за тима ни излезе Ели, която допусна някои неточности в изиграването на иначе огнената си композиция по песента „Yo soy Maria“. Грацията ни завърши и секунда след позволените минута и половина, с което от оценката ѝ (15.900) бяха свалени 0.050. Таня пък започна много силно, но заради малко изпускане за пет десети и пропуснатото майсторство в края резултатът ѝ е 16.000. Обръчите определено бяха по-успешният уред за момичетата ни днес, като Анна Келман игра смело и уверено и въпреки залитането от пирует панше бе оценена с 16.525. След грешката на първия уред Воложанина обаче успя да се събере и да покаже красивото си упражнение по прекрасен начин и заслужено получи страхотната оценка 16.800. Така тя ще е представителката ни и на двата финала в неделя. Утре младите ни участнички ще продължат в надпреварата с бухалки и лента, като отново ще видим Таня и на двата уреда, а Келман и Йовчева ще ни представят съответно на бухалки и лента.

По-рано днес състезателката на клуб „Левски“ Рейчъл Стоянов, която защитава цветовете на Македония, бе стабилна и спокойна и в двете композиции и получи 13.450 за обръч и 13.525 за топка.