Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева се класира за два финала на Световното първенство в Монпелие (Франция). В квалификациите участва 123 състезателки. На топка Митева зае седмата позиция с 27.425 точки, а на обръч е осма с 27.475. И на двата уреда първите две позиции заемат рускините Евгения Канаева и Дария Кондракова.

Днес българките играха с топка. Цветелина Стоянова е 35-а с оценка 24.950, а Анастасия Киссе 58-а с 23.750.

В общото класиране за многобоя Митева е осма, Стоянова – 35-а, а Киссе 50-а. Лидерки са рускините Канаева и Кондракова, следвани от Аля Гараева (Азербайджан), Любов Чаркашина (Беларус), Нета Ривкин (Израел), Мелитина Станюта (Беларус) и Ана Максименко (Украйна).

По-назад от Митева са третата по сила рускиня Дария Димитрева, представителката на домакинтие Делфин Леду и внучката на родната легенда Жулиета Шишманова – Жулиета Канталупи, която се състезава за Италия.

В отборното подреждане България запази петата си позиция, а начело е Русия. Следват квалификациите на бухалки и лента и финалите на отделните уреди, в които участват първите 8. Първите 15 в крайното класиране за многобоя получават квоти за Олимпиадата и се очаква без проблем една от тях за е за 26-годишната Митева./БЛИЦ