Симеон Щерев (борба) бе избран за треньор №1 на България за 2010 година. Специалистът получи статуетката си по време на церемонията за "Спортист на годината". Тя му бе връчена от премиера Бойко Борисов, под чийто патронаж се провежда тазгодишната анкета за "Спортист на годината".

На излизане на сцената водещият на церемонията Христо Стоичков попита Бойко Борисов как ще коментира изминалата 2010 година, а премиерът отвърна: "Много се шегуваш с Реал (Мадрид) (б.р. - по-рано Стоичков се бе пошегувал за загубата на "белия балет" от Барселона с 0:5). Най-големият ми успех е от онзи ден, колко те бих на карти, да кажеш на публиката - 7:1."

"Аз паднах, защото капитанът трябваше да победи", отвърна Камата.

На 2-о място сред треньорите остана Радостин Стойчев. Наставникът на Тренто и бъдещ селекционер на националния ни отбор по волейбол. Под негово ръководство италианският Тренто спечели тази година Шампионската лига, Световното клубно първенство и Купата на Италия.

На трето място при треньорите остана Георги Димитров - Корема (лека атлетика). "Искам да благодаря на организаторите, че ме удостоиха с тази чест, което е изненада за мен, тъй като треньорите сме повече спонсори. Поздравявам всички мои колеги, апостолите на българския спорт, ние сме един феномен, тъй като 17 години оцеляхме въпреки държавната политика към спорта", критичен отново бе Георги Димитров.

Треньор на годината:
1.Симеон Щерев (борба) - 202 точки
2.Радостин Стойчев (волейбол) - 65 точки
3.Георги Димитров (лека атлетика) - 57 точки