Треньорът на националния отбор по борба Симеон Щерев, заяви пред БЛИЦ, че е шокиран от новината за инцидента, при който пострада Михаил Ганев. Както по-рано ви информирахме, световният шампион в свободния стил до 84 килограма от Москва беше наръган рано тази сутрин при скандал в дискотека в Габрово.

"Мишо е в реанимация. Да се надяваме, че няма усложнения. Разбрах за инцидента от съпругата ми. Някой се е обадил на домашния телефон рано тази сутрин, аз спях. Тя ме събуди, бях шокиран, още не знам какво става и къде се намирам. Омекнаха ми краката като разбрах какво се е случило с Мишо", заяви притесненият Симеон Щерев пред БЛИЦ.

"Звъннах насам-натам. Имам информация от болницата и от МВР. Най-важното в този момент е да се молим момчето да излезе здраво и право. Мишо е спокоен човек, кротък е. Никога не скача да се бие, винаги е весел. Той просто е тръгнал да разтървава две компании, които започнали да се бият. До тяхната маса е станал скандал и Мишо решил да се намеси, за добро го е направил, а вижте какво му се случи. Какъв е този човек да вади оръжие и да напада хората? И как е бил допуснат вътре? Умът ми не го побира. Не го знам дали е бил пиян или дрогиран. Страшна работа. На всеки може да се случи. За какво му е бил нож в дискотеката", чуди се Щерев.

"Дано Бог е с нас. В днешно време никъде нямаш сигурност. Животът е такъв", добави треньорът, постоянно жънещ успехи.

"Сега излязох малко навън, на въздух. Опитвам се да се съвзема. Много съм притеснен за Мишо. Дано по-скоро се възстанови. Какви неща бяхме планирали, а то какво се случи", каза още Симеон Щерев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ