Майката на Михаил Ганев Светла потвърди думите на Симеон Щерев пред БЛИЦ, че скандалът в габровската дискотека е възникнал между две компании и синът й се е опитал да ги разтърве, но в крайна сметка е пострадал. Тя обясни, че Мишо е много спокойно момче, което просто е излязло да се забавлява. В дискотеката обаче се разигра кървава драма и той беше наръган на четири места от Владимир И. от Габрово, който по-късно беше задържан.

"Като всяко нормално момче, Мишо е бил на дискотека. Сбили са се, отишъл е да помогне, а него са намушкали. Има право да се забавлява поне малко, защото след Нова година заминава пак на лагери", заяви пред "Дарик" Светла Ганева.

"Сбили са се, той е отишъл да помогне. Това момче с ножа го е намушкало. Това е някакво момче, върнало се от Испания, не знам дали е бил дрогиран, не съм го виждала", каза още майката, добавяйки, че Мишо е много добро и тихо момче.

"Мишо не е бил в компанията на тези, които са се сбили. Бил е с брат си. Няма единият да отиде да помогне, а другият да стои и да гледа", добави майката на пострадалите Михаил и Петър Ганеви. /БЛИЦ