Най-добрата специалистка в женските щанги в България Кристияна Колева е отстранена от националния отбор. Досега тя отговаряше за дамското направление, но вече не работи с момичетата. Официалната версия е намаляване на щатовете на помощник треньорите от министерството на спорта. Колева досега се водеше асистент на националния селекционер Иван Иванов. Сега вместо нея на Иванов ще помага Алан Цагаев. Истинската причина за отстраняването на Колева обаче е несъгласие и с методите на работа с родната федерация.

"Не съм удобна на много хора. Никой не ми се обади, криеха се до последно и не ми казаха, че няма да продължат договора ми. Казаха, ме от министерството на спорта предприели съкращаване на щата, което не е вярно. Истината е, че аз защитавах отбора, както и не бях съгласна с много от нещата, които стават в отбора и федерацията. Надявам се след изборите Асен Златев да вземе властта и отново ще си подам документите за национален треньор на жените. До тогава отивам да работя във Виетнам", заяви пред БЛИЦ Кристияна Колева.

"В националния отбор истината е такава, Иван Иванов е никой, всичко се решава от Борислав Гидиков", допълни Колева пред нашия екип.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ