ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българската федерация по плувни спортове предприе нови мерки срещу Антъни Иванов. Както е известно, плувецът е със спрени права заради пропуснати допинг проверки, но въпреки това участва в националния шампионат. В изявленията си той направи остри нападки към ръководството на федерацията, която днес излезе с официално съобщение до медиите.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА СЪОБЩЕНИЕТО НА БФПС
Управителният съвет на Българската федерация плувни спортове (БФПС) изразява огромното си разочарование от поведението на състезателя Антъни Иванов и неговите медийни изяви по време на Държавното лично отборно първенство по плуване, което се проведе от 29 юни до 2 юли в София.

Ръководството на БФПС намира за неоснователни твърденията на Иванов за оказван натиск върху състезателя по време на шампионата.

Припомняме, че БФПС няма отношение по наказанието на Иванов с лишаване от състезателни права за срок от две години, наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана с Решение от 26.06.2023 г. Санкцията е в следствие на пропуснати три допинг проверки от страна на състезателя и е индивидуална.

Ръководството на БФПС намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изказвания на Иванов, и осъжда остро подобен тип поведение от страна на всеки един български плувец. В тази връзка УС на БФПС сезира Дисциплинарната комисия към централата, която след като се запознае с всички материали, ще вземе решение по случая.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!