Ева Вукадинова никога не е индикирала, че има проблем. Това обявиха от ръководството на Българската федерация по ски в позиция до медиите относно скандала със състезателката. 21-годишната Вукадинова по-рано информира за изненадващото си решение да се оттегли от националния отбор на страната.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Уморена съм всеки ден да чувам груби и сексистки коментари как женския спорт трябва да се забрани, как ние НИКОГА няма да сме достатъчно добри, как НИКОГА не инвестираме достатъчно, как НИКОГА не сме достатъчно слаби", обяви Вукадинова. 

Наша националка: Край! Тук виждам само клюки, омраза и завист! СНИМКИ

Отговорът на родната федерация по ски:

"Изненадани сме от публикациите на състезателката Ева Вукадинова и от отправените твърдения и обвинения към Българската федерация по ски. Бихме желали да заявим следното:

Състезателката Ева Вукадинова е била част от националния отбор по ски за жени и е изпълнявала програма, одобрена от нея с ясни параметри за всеки сезон, размер на финансиране от страна на федерацията и индивидуални цели.

В нито един момент през последния сезон до 01.04.2022 г ръководството на федерацията не е било търсено от състезателката за обсъждане на евентуални индивидуални проблеми и въпроси, свързани с негативно или обидно отношение на треньори, състезатели или ръководители. 

Странно е, че това очевидно дълго подготвяно решение се прави по този демонстративен начин преди началото на държавното първенство и не се наемаме да коментираме доколко професионално е подобно отношение. 

Считаме, че подобни важни въпроси следва да се обсъдят след приключване на сезона с оглед намиране най-доброто решение преди всичко за състезателя. 

Няма да коментираме направените в писмото нападки за треньори и ръководители без конкретни факти, но Федерацията не би толерирала подобен тип поведение.

Хубаво е всеки един национален състезател да изисква основно от себе си, да е наясно със собствената си мотивация, възможности, цели и резултати в един изключително труден конкурентен спорт като алпийските ски. 

Федерацията си запазва правото да прецени доколко подобни безпочвени твърдения според нас увреждат доброто ни име като една от най-старите и авторитетни ски федерации в света и да предприемем съответните юридически стъпки".

 

БФСки: Ева Вукадинова никога не е индикирала, че има проблем Изненадани сме от публикациите на състезателката Ева...

Публикувахте от Bulgarian SKI Federation в Събота, 2 април 2022 г.