Швейцарецът Марко Одермат спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Бормио. За актуалния носител на големия Кристален глобус в алпийските ски това беше общо четвърти успех от началото на сезона и първи в Супер Джи, тъй като предишните му дойдоха в гигантския слалом.

Днес в Бормио Одермат не остави шансове на съперниците си и за втора поредна година триумфира в супергигантския слалом в северна Италия. Швейцарецът спря хронометрите на 1:27.72 минути, оставяйки на близо секунда зад себе си австриеца Рафаел Хаазер, който се качи на подиума едва за втори път в състезание от Световната купа.

Норвежецът Александър Омод Килде допълни топ 3, финиширайки с изоставане от 1.31 секунди от победителя.

В генералното класиране за Световната купа тази победа Марко Одермат увеличи преднината си на върха с актив от 636 точки. Втори остава австриецът Марко Шварц, за когото сезонът приключи преждевременно след тежкото му падане вчера по време на спускането, което отново се проведе в Бормио.

В подреждането в дисциплината Супер Джи Одермат отново е начело със 160 т. пред Винсент Крихмайер от Австрия със 150.

Състезанието в Бормио и днес беше белязано от инцидент, след като Кристоф Инерхофер падна тежко и беше транспортиран с хеликоптер към близка болница.