ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

30-годишен бегач е починал по време на маратона в Хонконг, а общо 842 участници са потърсили медицинска помощ, обявиха организаторите.

Състезанието се проведе тази сутрин. Около 13:15 часа в центъра а спешна помощ е получен сигнал, че един от участниците е загубил съзнание, докато чака метрото след маратона. Той е бил откаран в болница, но впоследствие е починал.

По време на самото бягане стотици участници са потърсили медицинска помощ заради различни навяхвания, разтежения и други контузии. Техният брой е 842. От тях 34 са откарани в болница. Един от тях (починалият) е бил в критично състояние, а други четирима са настанени в лечебните заведения в тежко състояние.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Един от бегачите е припаднал след финала на 10-километровата дистанция. Той е претърпял сърдечен арест, но е бил върнат в съзнание. Организаторите на маратона съобщават, че състоянието му се подобрява.

Това беше първият маратон с масово допускане на участници от началото на пандемията от коронавирус. Участие взеха 74 000 бегачи, като сред тях имаше много местни политици и знаменитости.

Победител в надпреварата стана кениецът Андерсон Серой, финиширал за 2:12,15 часа. При жените първа завърши Медина Армино от Етиопия – 2:28,47 часа.