Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров обяви на пресконференция, че държавният хазартен оператор всъщност е на печалба.

По този начин той отговори на твърденията на спортния министър Радостин Василев, който се закани да освободи целия Управителен съвет на тотото, тъй като се работило на загуба.

„Споменатите загуби са счетоводни загуби, общата печалба за 2021-а е 53 милиона лева – обяви Петров. - Да, ние сме монополист на пазара, но законът ни ограничава от гледна точка на разпространението. И все пак имаме двуцифрен ръст всяка година. Става въпрос и за политическа воля.

Когато постъпих в тотализатора, имаше налични 4 милиона лева, сега има близо 55 млн. Искам да успокоя нашите играчи, че всички печалби ще бъдат изплатени.“

Петров уточни, че по-късно днес има среща с министъра, на която двамата ще обсъдят въпроса. Изпълнителният директор на тотото твърди, че в досегашните си контакти с Василев е разбрал, че решението за освобождаването му е „политическо“.

Въпреки това той е склонен да напусне поста си, въпреки че е избран с конкурс и няма как да бъде махнат по Закона за публичните предприятия.