Десетки спортни личности се включиха в тазгодишното издание на кампания "Живей активно", което се проведе тази неделя във Варна. Част от кампанията бяха Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Евгени Иванов - Пушката, Владимир Николов, Александър Николов, Ивайло Маринов и други. От баскетболните среди се включи президентът на Левски Константин Папазов и спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков.

Хиляди любители на активния начин на живот стартираха от четири различни точки в морската столица. От Пантеона до Слънчевия часовник заедно с Тити Папазов потегли велопоход за всички любители на колоезденето. Тереза Маринова придружи варненци на сутрешен крос от Аквариума, а от община Варна с ролери и скейт стартира Ангел Ковачев. Евгени Иванов – Пушката и Йордан Йовчев поведоха пешеходен поход и поход за хора с увреждания и параспортисти от Севастопол до Слънчевия часовник. Четирите лъча се събраха на входа на Морската градина (Слънчевия часовник), където  бе даден официален старт на инициативата.

През целия ден на 11 различни локации в града бяха организирани десетки семейни игри, турнири по баскетбол, волейбол и джаги и много други. В Морската градина денят започна с йога. По-късно към тях с щафетни игри се включи и олимпийската шампионка Тереза Маринова.

Клуб „Приятели на морето“ и БЧК се включиха съответно с уроци по гмуркане и оказване на първа помощ на ПК „Приморски“. Забавления и игри имаше и за всички стопани и техните любимци, които могат да получат полезни съвети за правилното отглеждане и балансирано хранене на своя четириног приятел от професионалния треньор на кучета Асен Аролски на кучешката площадка на спирка „Акациите“.