Министерството на младежта и спорта стартира кампания под надслов „Спортът е за всички“.

В нея големите имена на българския спорт в специално заснети видео материали ще споделят за избора им да посветят живота си на спорта, за неговата движеща сила и за пътя им към успеха като реализирани личности и спортисти.

„Спортът изгражда уникални качества у нас - учи ни на дисциплина, на труд, да играем честно. Придобиваме самочувствие и увереност. Затова се обръщам към всички българи – намерете време да спортувате, защото това е инвестиция във Вас самите“, призовава министърът на младежта и спорта Димитър Илиев във видео, публикувано в профила на ММС във "Фейсбук".

Той се обръща и към децата, посочвайки че сега е моментът да изберат дали да останат пред електронните устройства или да се посветят на любим спорт и един ден да бъдат пример за подражание като нашите носители на олимпийски, световни и европейски титли, които се включиха в кампанията „Спортът е за всички“. Министърът подчертава и огромната роля на родителите да мотивират децата си да започнат да тренират в името на здравословен и качествен начин на живот. 
     
За да подобри достъпът до възможности за масов спорт, екипът на министър Илиев активно работи по програми за създаването на условия за повишаване на физическата активност и практикуването на спорт, както от децата, така и от възрастните. През настоящата година се реализират 237 проекта на спортни организации по 7 програми и дейности на ММС, които дават възможност на над 100 000 деца да спортуват. Обсъжда се също в бюджета за 2024 г. да се заложи увеличение на годишните средства за спорт за децата в детските градини, за учениците в училищата и за студентите в университетите. Кампанията „Спортът е за всички“ ще бъде постоянно активна в рамките на мандата на министър Илиев. 

 

Днес стартира кампанията на Министерството на младежта и спорта – „Спортът е за всички“. Големите имена на българския спорт в специално заснети видео материали споделят за избора им да посветят живота си на спорта, за неговата движеща сила и за пътя им към успеха като реализирани личности и спортисти. „Спортът изгражда уникални качества у нас – учи ни на дисциплина, на труд, да играем честно. Придобиваме самочувствие и увереност. Затова се обръщам към всички българи – намерете време да спортувате, защото това е инвестиция във Вас самите“, призовава министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. ️ Спортът за всички е основен приоритет за ММС и екипът му работи по множество програми за повишаване на физическата активност. ️ Следете фейсбук страницата на ММС, за да видите какво споделят звездите на българския спорт за кампанията „Спортът е за всички“. Вижте какво още каза министър Димитър Илиев

Публикувахте от Министерство на младежта и спорта в Вторник, 12 септември 2023 г.