Единственият българин в Световната купа по ски алпийски дисциплини Алберт Попов на стигна до финала на първия манш в слалома в Аделбоден (Швейцария).

Попов стартира с 35 номер и се движеше с темпо, което щеше да му позволи участие във втория манш, но допусна грешка във финалния стръмен сектор на трасето и пропусна една от вратите. Така за втори пореден старт Аби не достига до финала, въпреки доброто си темпо, след като и в сряда в Загреб той допусна подобна на днешната си грешка.

Попов все още няма точки за световната купа в четирите слалома до сега.

Състезанието бе спечелено от австриеца Марко Шварц, който записа своята първа победа в дисциплината слалом в Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Шварц бе четвърти след сутрешния първи манш с изоставане от 0.43 спрямо водача след него, но направи много чисто второ минаване на трасето и се поздрави със своя трети успех в стартове за Световната купа в своята кариера. Втори днес с изоставане от 0.14 остана победителят от слалом в Загреб (Хърватия) в сряда Линус Щрасер, който спечели цели десет места във втория манш. Тройката запълни Дейв Райдинг (Великобритания), който остана на само 0.01 зад Щрасер.

Лидерът след първото спускане Клеман Ноел (Франция) завърши едва осми в крайното класиране, след като направи едно изпълнено с грешки второ минаване по трасето, в което той загуби 0.81 спрямо Шварц. 

След четири от общо 11 предвидени слалома за сезона в Световната купа лидер в борбата за малкия глобус в дисциплината с 249 точки е днешният победител, втори с 233 е Щрасер, а тройката с 210 затваря Мануел Фелер (Австрия), който днес не завърши в първия манш. В генералното класиране водач с 689 пункта остава Алекси Пинтюро (Франция), който днес остана 17-ти, втори с 560 е Александър Аамод Килде (Норвегия), а трети с 501 е Марко Одермат (Швейцария).

Програмата на Световната купа продължава идната седмица във Венген (Швейцария), където трябва да се проведат две спускания по легендарната „Лауберхорн“ в петък и събота, както и слалом в неделя. Състезанията обаче са под въпрос заради високия брой заразени в COVID-19 в региона на зимния център.