За втора поредна година министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на София Йорданка Фандъкова дадоха старт на Национална спортна панорама пред Националния дворец на културата в София. Форумът представя културни, образователни и спортни институции под мотото „Виж, опитай, избери!”.

Час по-рано от Южния парк започна крос "98 дни до 20-ите Летни Олимпийски игри”, който премина по булевард “Витоша” и стигна до пилоните на НДК. В инициативата се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, вокалистката на група "Мастило" Вики Терзийска и Мис България 2011 Ваня Пенева.

“Изключително ми е приятно да присъствам на подобно мащабно спортно събитие. Това е много добра инициатива, която ще продължим да насърчаваме за в бъдеще, за да може да приобщим повече деца да спортуват. Както всички знаем „Здрав дух в здраво тяло”, така нашите деца ще растат здрави. Радвам се, че спортовете, които ще бъдат представени тази година на Панорамата, ще бъдат над 90 вида, с участието на 76 спортни федерации, което е повече от миналата година. С откриването на Националната спортна панорама искам да обява и старта на Националната кампания на Министерството „Аз обичам спорта”, която ще продължи през целия месец май”, заяви Свилен Нейков./БЛИЦ

untitled7.jpg

untitled6_1.jpg