Стефка Костадинова предизвика истински фурор с присъствието си на „Стадио Олимпико“ в Рим. Световната рекордьорка в скока на височина е специален гост на европейското първенство по лека атлетика, което завършва след два дни в италианската столица. Мегазвездата на световния спорт бе постоянно търсена за интервюта, селфита и автографи.

Президентът на БОК проследи на живо и окуражи българските представители, като бе неизменно близо до тях на трибуните непосредствено до секторите за скокове. „Най-високата дама в света“ получи благодарност от Рини ван Лееуин, нидерландският специалист изведе Мирела Демирева до четвъртото място на европейското в Рим. Стефка бе лично потърсена за коментар и поздравена и от треньора на олимпийския шампион Джанмарко Тамбери, италианецът подели в Токио с 2,37 м титлата с катареца Мутаз Есса Баршим.

Късно снощи Костадинова лично поздрави и награди трите медалистки в скока на височина. Появата ѝ на церемонията буквално „взриви“ емоционално шампионката Ярослава Магучих от Украйна, вицешампионката Ангелина Топич от Сърбия и бронзовата Ирина Герашченко, също от Украйна. И трите призьорки не скриха щастието си да се срещнат на живо, да разговарят и да бъдат отличени от своя идол и настояща световна рекордьорка в тяхната дисциплина.

Магучих спечели в Рим с 2,02 м. Тя е действаща световна шампионка и е сред фаворитките за злато на Олимпиадата в Париж идния месец, като личният ѝ рекорд е 2,06 м от 2021 г. в Банска Бистрица (Словакия). Стефка Костадинова все още държи с 2,09 м световния рекорд, поставен на „Стадио Олимпико“ в Рим по време на световното първенство през 1987 г.